Изминатиот месец најповолен за најпопуларната криптовалута – Биткоинот

Почетокот на 2018. година не беше претерано добро кога е во прашање вредноста на криптовалутата, а самиот Биткоинот се најде на прилично ниски гранки во некои моменти. Сепак, резултатите од изминатиот месец покажуваат дека најпопуларната криптовалута, полека закрепнува.

Биткоинот моментално има константна вредност над 9000 долари, што претставува пораст од 33% спроти најниската вредност од април која изнесува 6926 долари. Ова зголемување претставува и најголемо за Биткоин во тековната година. Биткоинот на 1. јануари вредеше 13.860 долари, за на 1. фенвруару да падне на 10166 долари и конечни на 7000 долари во март.

И натаму се очекува вредноста на Биткоинот преку границата од 10000, кога би можело да се зборува за вистинско закрепнување на криптовалутата, односно преку 17000 долари за да биде Биткоинот стабилен.