И втората лидерска средба не резултираше со договор за датум за изборите


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Лидерите на политичките партии и на денешната лидерска средба кај претседателот Стево Пендаровски не успеаја да ги усогласат ставовите околу датумот за одржување на вонредните парламентарни партии.

Тој е официјалниот епилог од средбата на претставниците на политичките партии кај претседателот Стево Пендаровски, што се одржа денеска.

Повторно најголеми биле разликите помеѓу најголемите партии во македонскиот политички блок. СДСМ инсистира на избори кон крајот на јуни, додека ВМРО ДПМНЕ на крајот од август или во септември.

Се очекува до крајот на неделата да се одржи нова лидерска средба во обид да се договори датум за избори.