Хорор: Мајка и татко си ги испраќаат децата во самоубиствена акција (видео)


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Шокантната снимка која беше објавена на YouTube прикажува еден маж кој им одржува некакво предавање на две деца на возраст од седум и девет години, за тоа како да извршат бомбашки самоубиствен напад. Потоа, со бакнежи за збогум, една жена во бурка се збогува со децата.

Набргу потоа седумгодишното девојче оди во една полициска станица во Дамаск и е разнесено во експлозија со експлозив кое го носеше врз себе, активиран со далечински детонатор. Сириските новинари известуваат дека двајцата возрасни се родители на децата. Кога ја прашале мајката зошто ги праќа своите деца во смрт толку млади, таа одговара:

„Никој не е премлад кога станува збор за џихад и секој муслиманин треба да учествува во џихад.“