Груевски останува „на државно“ – не се изгласа одземањето на неговиот мандат


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Откако Собранието не собра двотретинско мнозинство гласови за одземање на пратеничкиот мандат на бившиот премиер Никола Груевски, тој останува во собраниските клупи.

На пленарната седница „за“ гласаа 58 пратеници од власата и 28 „против“ од опозицијата. Да му биде одземен мандатот поддршка даде и неговиот долгогодишен коалиционен партнер Али Ахмети.

Груевски денеска не беше присутен на гласањето а во собраниската сала не беа ниту осумте пратеници од ВМРО – ДПМНЕ кои беа исклучени од партијата откако гласаа за уставните измени.