Градежните работници бараат бенефициран стаж


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Поголеми социјални права бараат од независниот синдикат на градежните работници инженери и трговци во градежништвото.

Тие со иницијатива до Собранието бараат законски измени бараат бенефициран стаж за работниците од различни индустрии и професии, загарантирана саатнина и нејзината загарантирана исплата.

Во овие барања се вклучени и камионџиите кои очекуваат позитивен исход за гласање на предлог законите.