Глушец се најаде во банкомат: Неговиот „ручек“ чинел 18.000 долари

Најмалку еден глушец се провлекол низ дупка во задниот дел од банкомат на североистокот на Индија и изгризал пари во вредност од 18.000 долари, соопшти полицијата.

Надзорникот на полицијата во градот Тинсукиа истакна дека кога техничарите стигнале на 11. јуни, за да ја поправат расипаната машината во државната банка во Индија, во неа пронашле мртов глушец и ги изеле парите, во вредност од 18.000 долари.

Глушецот влегол во банкоматот низ мала дупка за кабли, пренесува АП.

Вработените во банката истакнале дека тимот спровел истрага.