GigaBier – пиво од Tesla „создадено за киборзи, направено од луѓе“, со вртоглава цена


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Ограничената серија на пиво наречено GigaBier се произведува во Германија, а доаѓа во кутија со три стилски и префинети шишиња од 333 мл (0.33 л.). Значи, пакувањето содржи вкупно околу литар пиво со 5% алкохол, кое е „варено за киборзи, направено од луѓе“, а кое се нуди по цена од 89 евра.

На почетокот веќе е јасно дека дизајнот на шишињата во голема мера се потпира на „Cybertruck“, што е наведено во описот на пивото. Тие се повикуваат на 500-годишната традиција на германскиот закон за чистота на пивото (Reinheitsgebot). Да потсетиме дека Тесла го најави своето пиво уште во 2021 година, кога Илон Маск најави производство на пиво, но и изградба на железничка станица во рамките на компанијата.

Тесла не е единствениот производител кој се обидел во индустријата за пијалоци и храна. На пример, Фолксваген ги произведува своите колбаси 1973 година.