Францускиот клуб Монпеље се прашува: ШТО БЕШЕ ТОА ПЕНАЛ? (видео)

Францускиот прволигаш на оригинален начин на јавноста и покажа некои работи кои го мачат клубот, поврзани со досудувањето пенали.

Имено, последниот пенал за француски Монпеље е досуден пред нешто повеќе од една година.

Тоа беше повод од овој клуб да изработат краткотраен филм кој поради својата содржина наиде на големи симпатии од фудбалската јавноста.

Во продолжение погледнете за што станува збор, ќе ви биде јасно дури и да не разбирате еден збор француски.