Франс прес: Не се две, има и трета Македонија


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Цитирајќи го бугарскиот претседател Румен Радев, новинската агенција Франс прес пренесува дека Бугарија која во иднина наскоро би можела да граничи со Северна Македонија би сакала, како и Грција, да ги израмни историските сметки со Скопје и да бара гаранци.

„Бугарија е во позиција да бара дополнителни гаранции. Мораме да го спречиме мешањето на Македонија или нејзината поддршка на организациите на наша територија кои би биле спротивни на Уставот“, рекол претседателот Радев по состанокот со својот македонски колега Ѓорге Иванов. Според Радев, географијата барала Бугарија да биде искулчително претпазлива.