ФОТО: Скокаше по крстот, остана без гаќи!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Големиот православен празник Богојавление се празнува и во Србија. Таму се скокаше по крстот вчера, а ќе се скока и денеска. Вчерашниот ден го одбележа комичниот настан што се случи кај Кулата Небојша во Белград.


Еден од учесниците излегол од студената вода жив, без крстот, но и без гаќите. Кога останал без гаќите не се знае, но познато е дека бил доследен и пливал се до крстот, но за жал не успеал да го фати. Иако знаел дека е без гаќи, водата била толку студена што решил да го изеде срамот и да излезе без гаќи, па на суво да чека крпа за да се покрие. Во меѓувреме се покрил со тоа што сигурно го имал кај себе – со рацете.