Финска го има еден од најдобрите образовни системи на светот – еве го „рецептот“ за тоа


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Решението првично лежи во идејата да препознаете дека нешто не е како што треба во вашиот образовен систем (а тоа се препознава многу лесно) и оној „потешкиот“ дел – отворено да си го признаете тоа (да си признаете дека сте потфрлиле во едукацијата и здравото образование на најмладите – потег кој поради суета тешко кој го прави).

Останатото е во изнаоѓање и комбинирање на серија добри и продуктивни идеи и мерки. Ако се направи сето тоа како што треба, искрено и добронамерно – резултатите се неодминливи и загарантирани. Финска е „жив“ доказ за тоа.