Eве што се случува со телото кога немате секс 7 дена

Многу експерти укажуваат на тоа дека отсуството на интимни односи на само неколку дена повлекува со себе некои поголеми последици. Ова се само некои од последиците кои можете да ги трпете ако немате секс недела дена.

Тензија
Интимните моменти со партнерот се многу корисни и задоволувачки, па тоа влијае на смалување на стресот. Затоа кога ќе престанеме да ги практикуваме ја губиме користа која сме ја имале од тоа. Сексот ја подобрува физичката активност и активноста на мозокот.

Проблеми со срцето
Знаеме дека оние кои не практикуваат никакво вежбање имаат повеќе проблеми со срцето. Бидејќи е сексот еден вид активност, тоој го подобрува нашето здравје. Мажите кои имаат секс еднаш неделно имаат помали шанси за проблем со еркцијата, додека тие кои долго немале секс имаат поголеми проблеми со тоа.

Недостаток на самодоверба
Кога же раскинете со партнерот одма почнувате да се чувствувате непосакувани. Можеби почнувате да мислете дека со вашиот партнер не се гледате затоа што тој не ве посакува. Во текот на оргазмот, хормоните како тестостерон, естроген и пролактин се ослободуваат и влијаат врз нашето однесување. Како што може да се виде се е поврзано со задоволството, но и одржувањето на здравјето.