Една од најдобрите игри стигнува на мобилните платформи!


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


После големиот успех која го имаше играта Покемон Го на мобилната платформа, Нинтендо спреми уште едно големо изненадување за фановите кои ги играат неговите игри на конзолите.

Компанијата планира во средината на 2018 година на телефоните да ја префрли својата хит игра Марио Карт.

Апликацијата ќе биде објавена во периодот од април 2018 до март 2019.

Нинтендо до сега продаде преку 14 милиони од своите Свич конзоли заедно со скоро 7 милиони копии од играта Марио Карт.

Со оглед на сериозноста со која пристапува на мобилните ири, многу веројатно е дека не очекува многу интересно издание. Нинтендо планираше да објави пет наслови за игри за смартфон, но до сега се уште нема објавено.

Она што е интересно е информацијата дека Нинтендо работи на
Legend of Zelda мобилна верзија.