Еден месец пиеле само вода – погледнете ги резултатите

Еден месец пиеле само вода - погледнете ги резултатите

Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


На четири лица кои се согласиле да учествуваат во експериментот им било наредено да пијат само вода еден месец без исклучок.

Пред предизвикот, сите луѓе не внесувале ни приближно доволно вода во телото, а биле зависни од кафе, па малку се плашеле од тоа.

Водата е неопходна за правилно функционирање на нашиот организам и без разлика на тоа какви течности и во колкава мера внесувате во организмот, мора да внимавате да внесувате најмалку два литра вода, бидејќи во спротивно може да настанат бројни инфекции, па дури и сериозни болести. .

Како посакувани резултати од експериментот, учесниците наведоа различни работи. Додека Ела рече дека сака повеќе да не се чувствува дехидрирано, Кејти рече дека би сакала да знае како е да се чувствуваш здраво. Стивен сакал да ја прекине зависноста од кафе, а Дејвид сакал да не го чувствува уморот што ќе се појави во текот на денот.

Веќе на третиот ден, Стивен почна да има посериозни кризи, па праша дали може да џвака зрна кафе за да го почувствува кофеинот. Се жалеле на страшни главоболки, лути испади, голем замор и исцрпеност. Само Кејти рекла дека мислела дека најлошото поминало, се пожалила дека не може да пие чај, но напоменала и дека можеби најтешко и биле социјалните интеракции.

На сите им било тешко кога нивните пријатели пиеле кафе пред нив, Стивен објаснил дека се здебелил, а Кејти додала дека тоа што пиел само вода го навело да верува дека тоа му дозволува да јаде повеќе нездрава храна.

Поради забавата со пријателите, Ела ги прекршила правилата на предизвикот, па еден ден покрај неа пиела алкохол, но после тоа продолжила со експериментот.

Бидејќи се жалеле на недостаток на енергија, добиле предизвик во кој им била проверена новата состојба на нивните тела. По многу трчање се согласија дека дефинитивно имаат повеќе сила и дека нивната кондиција е подобрена.

Кон крајот на предизвикот Дејвид изјави дека повеќе не го чувствува уморот кој го мачеше секој ден, Стивен почнал подобро да си го организира времето, дури и порано да легнува доколку има обврски од рано наутро. Тој додаде дека порано само би пиел повеќе кафе за да ја надополни својата енергија.

Ела рекла дека експериментот бил многу тежок, а Кејти рекла дека ја натерал да сфати колку алкохол е присутен во нејзиниот живот. Како пример, таа напомена дека во текот на минатата недела била на три различни забави и дека луѓето и нуделе многу бесплатни алкохолни пијалоци, па додала дека тоа било вистинска тортура.

На крајот од планираниот месец на учесниците им беа понудени пијалоците кои им беа најголем проблем за време на предизвикот – Кејти доби чаша вино, а Дејвид, Ела и Стивен кафе и сите изгледаа задоволни…

Една недела по експериментот, учесниците генерално биле задоволни бидејќи се согласиле дека направиле важни промени кои ќе им користат за целиот живот, но и за многу ситуации кои се пред нив.

Само Стивен рече дека се уште се чувствува уморен и иако сега може да пие кафе, се чини дека тоа изгубило секаков ефект врз неговото тело, а Ела објасни како сега воопшто не го поднесува кафето и како и го нарушиле животот со предизвикот. а потоа добила одговор дека и го смениле, што со широка насмевка се согласила.