Дефинитивно најпопуларната и најстара казино игра – РУЛЕТ


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Ниедна друга казино игра не пружа толку различни опции за игра и толку многу исплати како рулетот којсе состои од точка на рулетот, топчиња и табла. На таблата се поставуваат облозите, додека на точката се одвива играта. Целта на играта е играчот да погоди на кој број или група на броеви ќе падне топчето. На онлајн рулетот постојат вкупно 37 полиња, обележани со броеви од 1 до 36 и нула, бројот на црни и црвени полиња е еднаков,а зеленото поле ја означува нулата.

Една од занимливостите врзани за оваа игра е тоа дека во казино не може да пиете пијалок на рулет, за разлика од блекџекот каде што тоа е дозволено. Најигран број е бројот 17. Некои викаат дека тоа е така поради централната позиција на полето,а можеби голема улога игра и тоа што тоа е омилениот број на Џејмс Бонд. Посебно интересно е да се споменат рекордите врзани за оваа прекрасна игра. Рекорд по број на последователни црвени броеви држи казино во Бристол, како црвена боја се паднала 34 пати по ред. Уште еден спектакуларен низ се случил во познатото Рио Казино во Лас Вегас каде бројот 19 паѓал 7 пати по ред. Шансите за такво нешто се еден спрема три милијарди. Најголемата добивка во една рака е сопственост на Ешли Ревел кој ја ставил цела своја заштеда од 135.000 долари на ЦРВЕНО. Од казиното излегол побогат за 270.000 долари. Од друга страна, Филип Грин една вечер играјќи во лондонско казино излегол побогат за два милиони фунти.

Дали знаеш дека оваа фантастична игра можеш да ја играш онлајн во 1xBet и Bet365. Одиграј ги омилените броеви, колони, големи или мали броеви, пар-непар, црвено-црно, мала или голема серија, можеби орфани? Опциите за добивка се едноставно бесконечни !