Бузаку му даде рок од 72 часа на Реџепи за оставка – после се закани дека ќе пуштал „бомби“


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Денес, од страна на Скендер Бузаку, на вратата на седиштето на Исламската верска заедница е поставен часовник кој го одбројува ултиматумот за повлекување на Сулејман Реџепи од ИВЗ.

Ултиматумот му го постави Бузаку, кој вели дека доколку не се повлекува Реџепи тој ќе објави докази и факти за криминал од кои како што рече цела земја ќе се чуди.

„Пораката до Сулејман Реџепи е ова, ослободете го ИВЗ за 72 часа, и ако тој не даде оставка, тогаш имаме страшни факти, застрашувачки докази“, рече Бузаку.

Пред седиштето на ИВЗ има и зголемено присуство на полициски службеници.