Авто мото

Брутално моќна „двојка“: Овој е најбрзиот Голф на планетата

VW Golf Mk2 4Motion 2.0L 16V, брутално појачана машина, од 0 до 100 км/час развива за импресивни 1,66 секунди. Дополнително, од 0 до 200 км/час развива за 4,4 секунди, а од 0 до 250 км/час за 6,71 секунда.

Максималната брзина му е позиционирана на 340 км/час. Тежи 1.240 килограми, создаден од Boba-Motoring за адреналински, бесни и луди возења.

Advertisements
To Top