Броење на карти во Блекџек

Еднаш кога ќе ги дознаете правилата за Блекџек, следниот чекор е секакоБлекџекстратегии за зголемување на шансите за добивка.

Што е броење на карти во Блекџек?

Броењето карти е добро позната техника која се користи во Блекџек при што ги следите високите и ниските карти кои преостанале кај дилерот. Ако правилно научите да ги броите, можете максимално да ги зголемите вашите шанси за добивка.

Секако дека со тоа 100% не можете да бидете сигурни, но ќе ви се даде предност во таа игра.

Како функционира броењето на карти?

Овде накратко ќе ви кажеме како да ги броите картите во една од најпознатите казино игри – Блекџек.

Доделете им на картите вредност која би можела да биде +1 за карти од 2 до 6, 0 за карти од 7 до 9 и -1 за карти од 10 до А.

Со горенаведените вредност внимавајте на картите кои ќе ги изваде дилерот.

Задолжително пресметајте кога картите ќе излезат, па на овој начин ако утврдите дека вашиот број е негативен зголемете го облогот. Зголемувајте го влогот додека вашиот број е нагативен. Имајте на ум дека предноста на казиното во Блекџек е само 0.5%, а ако го совладате сето ова, тогаш вашата предност е 1%.

Освен што е битно да научите за броење на карти, многу важна работа е да научите и други корисни информации кои се поврзани со Блекџек, а тоа може да го најдете на специјализираниот сајт за казина и игри на среќа, Casinobonus.mk.