Болидот леташе во воздух: Само чудо го спаси возачот после ова излетување (ВИДЕО)

На трката во Формула 3 19 годишниот Алекс Перони имаше огромна среќа.

На трката во Монца Перони лошо зафати еден од тротарите на работ и можеше да заврши фатално. Болидот на Перони леташе високо во воздух и се преврте неколку пати.

Изгледаше и тоа како опасно . За некое чудо и голема среќа Перони од болидот излезе способен да оди без посериозни повреди.