Бебе во Бразил ги направи првите чекори неколку минути после раѓањето (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


„О, боже мој, девојчево почна да оди“, се слуша како вели бабицата. Слични коментари имаа и нејзините колеги.

Видеото стана хит на интернет и има повеќе од 87 милиони прегледи. Не е познато кои се родителите на бебенцето кое своите први чекори ги направи само неколку минути после раѓањето.

Многумина се сомневаат во автентичноста на видеото, но можно е да станува збор и за „примитивен рефлекс“ кој е присутен при раѓањето (иако новороденчето не може да ја искрепи сопствената тежина ако се подигне, но ако нозете допираат рамна површина ќе се обиде да оди со ставање на едното ноженце пред другото).