Арапскиот престолонаследник Мохамед бин Салман назначен за премиер на Саудиска Арабија


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Престолонаследникот на Саудиска Арабија Мохамед бин Салман е именуван за премиер.

Поставен е на функцијата која традиционално ја врши кралот, според кралски декрет кој го објави официјалната новинска агенција СПА.

„Мохамед бин Салман ќе биде претседавач на Советот на министри“, се наведува во декретот на саудискиот крал Салман.

Во Саудиска Арабија кралот е шеф на државата и претседавач на Советот на министри, односно премиер.