Музика

Андре Рие и Георге Замфир – „The Lonely Shepherd“, изведба која буди бура од емоции

„The Lonely Shepherd“ („Осамениот овчар“) е музичка композиција на Џејмс Ласт која премиерно ја има изведено романскиот виртуоз на инструментот наи, маестро Георге Замфир. Еве ја неговата изведба во позадинска придружба на оркестарот од Андре Рие. Солзите кај дел од публиката се доволно експресивен доказ за моќта на изведбата.

Advertisements
To Top