Алисон упорно го ремети Трамп со провокативни фотки, свесна дека може да добие кривична

Алисон Џексон користи двојници за да направи провокативни фотки од славните, а во најновиот фото-серијал, главна ѕвезда е двојникот на Доналд Трамп. Таа смета дека ниту еден артист не треба да биде спречен во начинот на кој ја изразува својата уметност.

12-12-remet-tramp1
„Не сакам да престанам да го правам ова. Не сакам да мислам дека било кој уметник или сатирист, или било кој кој сака да објави нешто, неговата слобода на изразување треба да биде спречена.“

12-12-remet-tramp2

12-12-remet-tramp3
Џексон има веќе објавена книга, Private, од крајот на октомври.

12-12-remet-tramp4
Со оваа идеја започнала во 1990-тите, кога креирала фотки со двојници на принцезата Дијана.

12-12-remet-tramp5
Сега, „муза“ е новоизгласаниот претседател на САД, Доналд Трамп.