Ако секогаш сонувате една иста личност, тоа укажува на одредени проблеми


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Не е важно за кого точно се работи, соновите кои се повторуваат имаат свое значење.

Соновите често не плашат, некогаш имаме ноќни мори, а понекогаш не прогонува една иста личност. Тоа можеби знали дека нашата потсвест сака нешто да каже. А можеби и постои едноставно логично објаснување за тоа, пишува Ред Онлајн.

Има смисла

Прихологијата тврди дека сонот кој постојано се повторува и во кој секогаш има една иста личност не би требало да не загрижува. Независно дали сонуваме го сонуваме најдрагиот пријател или најголемиот непријател. Немојте на тоа да давате големи значење и внимание. Ако некоја личност често се повторува во соновите можеби да значи дека имате некои грижи или чувства кон таа личност.

Доктор Џон Мајер го објаснува ова и со пример. Ако сонуваш колега од работа, тоа не мора да значи дека имаш проблем со него, едноставно можеби е некој друг нерешен проблем на работа. Можеби таа личност да биде симбол за стрес или анксиозност. Не можеш да влијаеш на соновите, но и не треба да им обрнувате многу внимание, затоа што не водат никаде.