Ако планирате БРАК, можеби овие датуми треба да ги избегнете како „баксузни“


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


На Универзитетот во Мелбурн беше остварено истражување, каде научниците се занимаваа со студија на која работеле дури 14 години, за да дојдат до релевантни резултати.

Имено, одлучија да истражуваат кои се тие идеални години за бракот на успее, но и кога браковите најмногу пропаѓаат.

Го зеле холандскиот регистар и дојдоа до изненадувачки податоци.

Имено, на основа на статистичките податоци, дојдоа до заклучок дека најмногу разводи има кај паровите кои се венчале на Денот на вљубените, дури пет пати поголем процент.

Освен 14. февруари кога се развеле 41% од луѓето, за доста несреќен е и датумот 8. август 2008. година, како и 11. ноември 2011. година.

Доколку планирате брак, можеби би требало да обратите внимание на овие датуми.