4,47 секунди – нов светски рекорд во решавање на Рубиковата коцка


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


20-годишниот гениј Матс Валк успеа да ја реши загатката за неверојатни 4,47 секунди. Тој е поранешен рекордер во решавање на 4×4 рубикова коцка, а исто така држи и голем број холандски и европски рекорди.