4 вежби за огромни бицепси

4 вежби за огромни бицепси

Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Доколку сакате да ги зголемите рацете, тогаш ова се вежбите кои мора да ги правите…

Сите мажи сакаат да имаат поголеми и посилни раце, бидејќи на тој начин делуваат помажествено и попривлечно. Ова е една од главните причини зошто вежбите за раце се една од најпопуларните вежби во теретаните. Решивме да ви помогнеме во вашата мисија да имате поголеми и посилни раце, па ви претставуваме 4 вежби за огромни бицепси.

Кревање гира од навалена клупа (со една рака)

Поставете ја клупата под агол од 45 степени, а потоа ставете ја раката на неа така што лактот ќе се потпира на клупата. Прилагодете ја тежината на гирата така што ќе направите 6-8 повторувања. Направете 3-4 серии вака и одморете 15-20 секунди помеѓу нив.

Истегнување на кабелот

Застанете на кабелот со двете нозе и истегнете го кабелот кон себе со рацете. Лактите треба да ви бидат насочени кон подот, а само подлактиците треба да се движат кон градите. Држете ги лактите блиску до ребрата и обидете се да не ги поместувате. Направете 25-30 повторувања во 3-4 сета. Одморете 15-20 секунди помеѓу сериите.

Кревање тегови од навалена клупа (со двете раце)

Легнете на навалена клупа и потпрете ги надлактиците на неа. Подигнете ги тегови кон градите само со подигање на подлактиците. Направете 6-8 повторувања во 3-4 серии и одморете 15-20 секунди помеѓу сериите.

Исправено кревање на тегови

Свртете ги тегови така што пошироките делови се свртени кон подот и таванот. вметнете ги лактите во ребрата, а потоа подигнете ги тегови кон градите. Направете 6-8 повторувања во 3-4 серии и одморете 15-20 секунди помеѓу сериите.