33 мигранти пронајдени во атарот на село Свидовица


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Во атарот на струмичкото село Свидовица, во координирана полициска акција, откриени се 33 мигранти од Ирак, Пакистан и Авганистан.

Во врска со оваа акција и случај, од МВР наведуваат:

На 20.11.2019 околу 20.30 часот, полициски службеници од Полициска станица Струмица во координација со Регионален центар за гранични работи Исток, во атар на с.Свидовица, струмичко, пронашле 33 мигранти, од кои 21 државјани на Авганистан, седум на Пакистан, три од Иран и двајца од Ирак. Мигрантите биле предадени во Прифатен центар Гевгелија за понатамошна постапка.