Жените оваа поза ја избегнуваат, а на мажите всушност им е омилена

Мисионерската и доги позата е една од омилените кај жените и мажите. Но, жените често ја избегнуваат позата кога се горе бидејки после одредено време се заморуваат и немаат енергиија, а на мажите страшно им се допаѓа поради овие причини:

Може да леже и да биде опуштен

И на мажите им треба одмор за време на сексот, па оваа поза им доаѓа како порачана. Кога жената е горе, неговата „работа“ се сведува на минимум.

Може да ги допира сите ерогени зони

Може да ве допира по сите атрибути, односно задник, гради, лице. Значи секаде.

Има одличен поглед

Во оваа поза може да те гледа колку што сака и да ужива во погледот на цело твое тело. На мажите ова им е најголема причина зошто ја сакаат позата каубојка.

Сака и жената да превземе иницијатива

Колку што вие сакате да бидете доминатни, толку и жените сакаат да превземат контрола и да го одредат ритамот на сексот.

Чувството е посебно

Пенетрацијата во оваа поза е специфична, посебно ако малку се наведнете на напред.

Позата има варијации

Немора само да бидете свртени лице во лице, може да се завртете и со грбот према неговото лице. Завртена каубојка е поинтензивна од обичната

Ако сака може да ти помогне

Мажите во оваа поза немора само да лежат. Се ќе биде позабавно ако ги свитка нозете и се „синхронизира“ со вас.

Знае дека и ти можеш да уживаш

Колку и да е оваа позна напорна за жените, всушност некогаш знае да биде забавна и еротична. Може да се галите, љубите и да му шептите на уво, а тој сигурно нема да се буни.