Затворската казна за Груевски ги полнеше и светските медиуми

Сите поголеми светски медиуми ја пренесоа веста за затворската казна која му беше досудена на бившиот премиер Никола Груевски.

Светските медиуми пренесуваа дека Груевски е осуден на двегодишна казна затвор заради злоупотреба на службената должност и моќ.

Некои од нив ги цитираа и дел од разговорите од прислушуваните снимени материјали кои беа изложени како докази во судската постапка од случајот „Тенк“.