Актуелно

Заев: Македонија ќе остане унитарна држава

По завршувањето на конгресот, старо-новиот лидер на СДСМ, и мандатар за состав на новата Влада, Зоран Заев, порача дека Макеоднија ќе остане унитарна држава, која ќе биде водена од демократски вредности, а тоа се вредноститте коо водат на патот до ЕУ. Тој рече дека уште од вечерва се обврзува Македонија да ја поведе на тој пат, односно „на патот за живот во Македонија за сите“.

„Што е светот, ако не е богатство од различности? Ние ги отворивме прозорците на Македонија кон светот. Сè повеќе на чело на државите стoјат луѓе кои не се затруени од минатото, а тоа ќе биде и нашата основnа цел да зборавиме на поделбитe и различностите, и да ја направимe Македoнија на среќни луѓе. За нас работата не е идеја, туку обврска и стојам зад тоа“, порача лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

To Top