Водич за почетници за тоа како да се разбере и започне спортско обложување


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Спортското обложување е толку возбудливо што сигурно веќе сакате да се регистрирате на некоја страница и веднаш да го поставите вашиот облог.

Чувствувате дека ја знаете играта или спортот и спортското обложување ќе ви помогне да заработите некој денар. Но, пред да ги ставите парите, осигурете се дека темелно ги знаете правилата за спортско обложување. Овој водич за почетници ќе ви помогне на подобар и полесен начин да се впуштите во светот на обложувањето.

Коефициенти?

Коефициенти се првото нешто што ќе го сретнете веднаш штом ќе ја посетите веб-страницата за обложување. Но, за која цел служат? Обично, тие обезбедуваат информации за игрите на обложувалницата и букмејкерот.

Прво, букмејкерите и пикателите користат шанси за да ја пресметаат вкупната исплата од натпреварот. Кога ќе ги видите шансите за една од екипите, добивате идеја кој од екипите е поблиску до победа. Ставањето на вашиот облог на тим со поголем коефициенти ќе ви овозможи да добиете значителна сума пари, но тоа ќе значи поголем ризик.

Тим со помал коефициент има поголема веројатност да победи. Од друга страна, тим со поголем коефициент започнува како аутсајдер. Може да се сретнете со ситуации кога двата коефициенти се израмнети, а тоа значи дека двете екипи имаат подеднакви шанси за победа според букмејкерите.

Како да го поставите вашиот облог?

Спортското обложување сега стана полесно отколку порано, благодарение на мал милион веб-страници за обложување. До пред неколку години, луѓето мораа да се потпираат на телефонски обложувалници, спортски книги за казино игри, билтени и слично за да ги постават своите облози. Сега, вие сте само неколку моменти подалеку од поставувањето на првиот облог.

Најдете ја најдобрата за вас веб-страница за обложување, откако ќе истражите и прочитате коментари на Интернет. На пример, Bet365 е една од најреномираните обложувалници со илјадници играчи секој ден и е погодна за да ги поставите своите први облози на интернет.

Направете го првиот депозит на вашата сметка за обложување. Изберете игра на која што сакате да се обложите. Проверете ги шансите. Анализирајте која екипа има подобри шанси за победа.

Откако ќе донесете одлука, притиснете го копчето за потврда за да го поставите вашиот облог.

Безбедни совети за обложување

Спортското обложување може да стане зависност за многу брзо време, особено ако почнете на посакуваниот начин. Но, бидете сигурни дека не можете да добивате секогаш и не се обложувајте емоционално. Следете ги овие совети за безбедно да се обложувате за да не изгубите премногу пари:

  1. Залог до 2% од вашата месечна заработка

Поставете си го ова правило. Не претерувај. Идеално, треба да се обложувате само со 1% од вашата заработка. Но, ако сте сигурни дека ќе победите, можете да достигнете до 2%, не и повеќе од тоа. Запомнете, во обложувањето може да добиете големи суми, но исто така можете да изгубите повеќе од тоа што го добивате.

  1. Не очекувајте да добивате на секој натпревар

Секогаш поставувајте реални облози и не очекувајте чуда од спортското обложување. Не треба да мислите дека ќе добиете на секој натпревар. Можеби ќе освоите неколку тикети, а потоа можете да започнете да губите последователно. Затоа, не верувајте во вашата среќа и немојте да мислите дека ќе добивате постојано.

Секој почетник во обложување треба да ги има предвид овие совети. Тоа е идеален начин да го започнете патувањето о светот на обложувањето.