Во вооружен грабеж ограбена експозитура на Halkbank кај Визбегово

Во вооружен грабеж кој се случил денес околу пладне, две маскирани лица ја ограбиле експозитурата на „Halkbank“ на Качанички пат кон Визбегово.

Според првичните информации, вооружените лица влегле во банката и им се заканиле на вработените, потоа одзеле непозната сума пари и избегале од местото со автомобилот со кој биле и дојдени пред да го извршат грабежот.

Се очекуваат подетални информации од МВР.