Актуелно

Во Скопје се руши барокната фасада на ТЦЦ „Плаза“ – од општината не знаат ништо

Од Град Скопје велат дека тие не дале никаков налог на инвеститорот за промена на фасадата. Зошто се урива фасадата на објектот не знаат ниту од Општина Центар.

„Немаме издадено никакво решение за уривање. Најверојатно инвеститорот сам одлучил за некакви промени. За овој објект дозволата за градба е издадена во 2016 година и поради тоа не е опфатен со одлуката за мораториум“ – вели Саша Богдановиќ градоначалник на општина Центар.

Од ТЦЦ Плаза не добивме одговор зошто се урива фасадата. Оттаму ни рекоа дека лицето задолжено за односи со јавност е на состанок.

Advertisements
To Top