Видео: Невидено морско чудовиште пронајдено во Индонезија!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На една од магичните индонезиски плажи, локалните жители забележале глетка како од хорор филм.

Труп на починато морско чудовиште долго дури 15 метри, испливало на површината на морето. Прилично застрашувачката сцена ја забележал тамошниот жител Арсул Туанакота, кој најпрво помислил дека станува збор за потонат брод.

Како што се приближувал, сфатил дека станува збор за мртво животно кое лебди на површината на водата, додека зад него оставало траги од крв. Жителите останале збунети, а научниците велат дека станува збор за гигантска лигња.