Видео: Лидерот на Британските Лабуристи, Џереми Корбин не нарекува „Северна Македонија“


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Иако се уште не е спроведен референдумот, ниту пак се направени уставни измени, одредени светски политичари веќе почнаа да не нарекуваат со името што и одговара на Грција.

Зборувајки за слободата на медиумите во Британија, Корбин најнапред забележува дека тие се наоѓаат под огромно влијание на мал број супер-богати корпорации, пишува порталот Лидер.

„Како резултат на ваквата ситуација, британските медиуми имаат најмала доверба споредено дури и со медиумите во не-европските држави како „Северна Македонија“ и Србија“ објаснува Корбин во своето излагање, нарекувајки ја нашата држава со име за кое ние се уште не сме се изјасниле.