Важен и интересен љубовен тест: Дали вашата љубов може да трае цел живот!


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Ако сте во врска сигурно прво сте биле заљубени, па потоа сте почнале да ги развивате вистинските чувства кон вашиот партнер и обратно.

Сепак, дали ги познавате разликите помеѓу вистинската и токсичната љубов?

Сега ви нудиме мини тест кој може многу да ви открие за вашата врска во иднина.

Знаете оној момент во филмовите кога главниот јунак својата сака силно да стега на градите и изјавува љубов и со сигурност признава дека сака со неа да биде „до крајот на животот“? Дали ви се случило да се растажите, да воздивнете и да помислите: „Е, токму тоа го сакам“.

Но истовремено се плашите дека такви двајца луѓе никој не може да ги раздели постои само на филмско платно?

Решете го овој тест и дознајте дали сте создадени еден за друг и дали ќе го минете животот заедно. Запишете го на парче хартија секој потврден одговор:

1. Дали вашиот партнер е најмногу 9 години постар од вас?

2. Домашните обврски кај вас рамноправно се делат?

3. Вашето ниво на образование е исто како неговотот?

4. Тој заработува барем колку вас или повеќе?

5. Заедно успешно сте пребродиле барем една криза?

6. Вашето хоби и интересите се речиси идентични како и неговите?

7. Истите работи умеат да ве насмеат?

8. Двајцата го почитувате семејството на партнерот?

9. Веќе сте повеќе од четири години заедно?

10. Вие и вашиот партнер сте од иста земја?

Резултат:

9-10 х Да – Ви честитаме. Статистички гледано, вие и вашиот партнер имате најдобри предуслови да останете заедно низа среќни години.

5-8 х Да – Научно гледано, вие и вашиот партнер имате солидна основа. Само опуштено, па сигурно се ќе биде во ред.

0-4 х Да – Како што велат истражувањата, вашата врска е на стаклени нозе. Но, применете ги советите од среќните парови, сигурно ќе ви помогнат.