Вардар пред излевање во центар (фото)

Обилните врнежи од дожд кои ја зафатија земјава во изминатото деноноќие го зголемија нивото на реката Вардар во центарот на Скопје.

На фотографиите кои ги објави „Макфакс“, може јасно може да се види дека Вардар е со зголемен водостој во центарот на градот, а надојдената вода го има преплавено подножјето на столбовите на Камениот мост.

Извор: Макфакс