Вебкафе

Вака во Австрија бијат битка со 2 метри снежна покривка (видео)

Зимската „скијачка Мека“ Австрија е по вистинска снежна опсада, бидејќи снегот не престанува да паѓа веќе една недела.

Многу жители од неколку населени места се буквално отсечени од остатокот на земјата поради огромните снежни врнежи и наноси. Медиумите пренесуваат дека има и исчезнати и загинати.

Снежната покривка наместа достигнува дебелина и до 2 метри. Еве како се справуваат некои Австријци со огромните количества снег.

Advertisements
To Top