Уште еден лик се размавтуваше со пиштол кај ТЦ Мавровка одручеква


Дерби во Англија, Столе против кралевите во Мадрид ↓↓↓


Во инцидентот во кој попладнево се случи при блиска средба кај Мавровка помеѓу протестирачите против францускиот предлог и една група на лица од албанска националност, протестирачите беа нападнати од второспоменатите со камења и други предмети.

Во инцидентот, не едно лице, како што првично беше објавено туку две лица извадија пиштол кон групата демонстранти. Првото лице за кое првично објавивме веќе е приведено во полициска станица Чаир.