„Твојата организација е ужасна“: Вака Трамп грубо го „исфрли од игра“ Акоста од CNN


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Иако според повеќе политички аналитичари, говорот на Трамп синоќа имаше многу посуштиниски делови за коментирање и анализа, сепак, најмногу прашина крена грубото „исфрлање од игра“ на новинарот Џим Акоста од CNN. Трамп уште од предизборната кампања е на „воена нога“ со оваа медиумска куќа, а на тој став очигледно останува и после стапувањето на претседателската функција.