Триесетти по ред Job Fair, Саем за вработување и кариера

Тринаесеттото издание на саемот за вработување и кариера, Job Fair кој го организира БЕСТ, Бордот на европските студенти по технологија започнува утре на Технолошко металуршкиот факултет во Скопје.

Саемот има цел да оствари контакт помеѓу студентите и компаниите во кои во иднина тие можат да најдат вработување. На настанот студентите  ќе можат да присуствуваат на најразлични обуки и презентации, да разговараат со претставниците на  водечки компании во Македонија како и да се информираат за студентски практики, стипендии и за потребниот работен кадар.

Отворањето е утре, а наредните денови ќе се организираат средби со компании.

На 04 и 05.04 со IT компании (Технички кампус), во среда со технички компании (Технички кампус) и на 10.04 до 11.04, со градежни и архитектонски компании