Трамп се огласи по изборот за Конгресот на САД: Голем успех, благодарам на сите!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Откако стана познато дека Демократите имаат главен збор во Сенатот и тоа прв пат по осум години, а Републиканците главен збор во Представничкиот дом, се огласи Трамп на Твитер.

– Голем успех вечерва. Благодарам на сите, напиша Трамп.

Потсетување, Американците гласаа за цел нов состав од 435 членови на Представничкиот дом, 35 од 100 застапници во Сенатот, како и 36 од 50 гувернери на сојузните држави вклучувајќи ги и членовите на собранијата на повеќето од сојузните држави.

Извор: Сител