Живот

Техника на „СЕНЗИТИВЕН ФОКУС“: Направете сексот да биде совршен за вашата партнерка?!

Допирот на жените им е примарен потикнувач на желбата, покажува студијата.

Имено, за разлика од другите чула, кои не мораат нужно да бидат вклучени додека ги доживува вашиот партнер, допирот е реципрочен: „Можеш да почувствуваш како те допирам додека доживувам допирање од тебе“.

Искористете ја техниката на сексуална терапија, наречена „сензитивен фокус“. Нека партнерката легне на грб со затворени очи. Милувајте ја полека по главата и лицето, косата, носот ушите, усните, се. Правете се како да е тоа последна шанса да уживате во нејзиното тело. Прејдете на нејзиното торзо, па нозете и стапалата, а потоа свртете ја и повторете.

„Целта е да се мапира нова еротска територија. На гениталиите, градите и внатрешниот дел на бедрата има најмногу живчани рецептори, па затоа се најчувствителни делови од телото“, вели социјалниот психолог.

„Речиси секој дел од телото може да стане еротичен ако знаете да го поврзете со сексуалното уживање“.

Advertisements
To Top