Таткото на девојчето кое загина во сообраќајна несреќа плати реклама на Супербоул: „Сакам Трамп да го види ова“!

Стив Еимерс, татко на тинејџерката која загина во сообраќајна несреќа, откупил време за реклама на Супербоул, надевајќи се дека така ќе го слушне и американскиот претседател Доналд Трамп.

Хана Еимерс, имала само 17 години кога автомобилот во кој се возела се забил во заштитна ограда. Неисправната ограда ја пробила вратата на совозачката страна и ја убила девојката.

Еимерс платил 1000 долари за 30 секунди реклама која се вртела пред натпреварот на флоридските телевизии, надевајќи се дека Трамп ќе виде додека гледа Супербоул. Во реклама се моли Трамп да посвети сигурност на заштитните огради.

Семејството на Хана ја тужеше фирмата која ја произведила заштитната ограда, но и тие ја отфрлија вината.