Краток водич: Како да се припремите за анален однос

Доколку со партнерот сте влезени во „рутина“ што се однесува на сексот, треба да експериментирате и да испробате некои нови работи. Тие ќе донесат „свежина“ во врската.

Доколку одлучите да се впуштите во анален секс, треба да знаете неколку работи, кои ќе ви овозможат добро искуство. Некои жени цел живот одбиваат да пробаат поради страв или едноставно не ги привлекува.

Какво е чувството?

Аналниот секс е многу пријатен, верувале или не. Еднаш откако телото ќе се навикне на нешто ново, аналниот секс може да биде дури и подобар од вагинален. А исто така и мажите уживаат многу во него. Анален секс може да се практикува во многу пози и важно е да се пронајде онаа што најмногу одговара за двајцата партнери. Тоа е многу важно барем на почетокот.

Дали боли?

Првиот  пат, малку. Ова е нешто на што телото не е навикнато и потребно е време за да се привикне. Запамтете, важно е да се опуштите и лубрикантот е многу важен во овој случај. Откако ќе помине почетната нелагодност, ќе сфатите зошто жените уживаат во аналниот секс.  Важно е да ги опуштите мускулите, и да му кажете на партнерот да го направи тоа полека и се ќе биде во ред.

Има ли „неред“?

Доколку аналниот секс е „извршен“ како што треба, неред не би требало да има. Под неред е подразбираат фекалиите. Да, додека партнерот е во вас, ќе имате чувство како да треба да извршите голема нужда, но тоа не е така. Важно е добро да се измијате пред тоа, како што е секој секс подобар кога сме чисти и добро мирисаме. А ако ви е тоа многу важно, може да направите и депилација на тоа подрачје.

Се на се, аналниот секс е и понатаму табу тема иако не би требло да биде. Оргазмот за време на орален секс не може да се спореди со вагинален, а еднаш кога ќе се впуштите во ова, ќе го практикувате многу често.