Суво, стабилно и сончево време

Времето во Македонија денеска и во наредните денови ќе биде сончево, стабилно и суво.

Максималните дневни температури денеска ќе бадат во Скопје 4 Целзиусови степени, во Куманово и Велес 4, во Дебар 6, Охрид 8, Битола, Прилеп и Крушево 6, Гевгелија 10, Струмица Кавадарци и Радовиш 7, Дојран 8, Демир Капија 6, Берово 7, Виница и Штип 5.

Времето ќе биде без промени и во наредноте денови. Стабилно време, сончево со мала локална облачност ќе имаме до  четврток. Утре максималните дневни температури ќе се движат од 4 до 10, во среда од 2 до 7 и четвток од 3 до 8 степени.