Сорос плаќал пари за да се спречи излегувањето на Велика Британија од ЕУ


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Џорџ Сорос исплатил 450.000 евра на групата „Најдобро за Брегзит“, која се залага за повторно распишување на референдум во Велика Британија за нејзиното излегување од ЕУ.

Но, преку својот портпарол, британската примерка Тереза Меј упати апел дека нема да има нов референдум и дека ставот е јасен – земјата изгласа напуштање на европската заедница.

Споменатата група која добила финансиски средства од Сорос за лобирање се залага за спречување на излегувањето на Велика Британија од Европската унија преку ново распишување на референдум на кој ќе биде одново актуелизирано ова прашање.