СОНК го стави штрајкот во мирување – учениците се враќаат во клупите


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓СОНК го стави штрајкот во мирување и учениците се враќаат во училишните клупи.

Првиот човек на СОНК вели дека Министерството за труд и социјала доставило известување до МОН за мирно решавање на спорот со СОНК. МТСП по службена должност покренува постапка за помирување.

Советот на СОНК ги анализирал законските одредби согласно законот за мирно рсешавање на спогодби и констатира дека додека трае периодот на помирување, штрајкот треба да биде ставен во мирување. Рокот е најдоцна до 20 дена.