Актуелно

Собраниската комисија одлучува за предлог законот за амнестија

На дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците денеска е јавна расправа по предлог-законот за амнестија.

Со овој закон треба да бидат ослободени од издржување казна затвор приближно 670 правосилно осудени лица на затвор до шест месеци, а за 3.097 лица да биде намалена казната за 30 проценти.

Предлог-законот за амнестија во прво читање доби поддршка од пратениците на собраниска седница што се одржа пред три дена.

To Top